Interior fit out, Sheffield

  • Client: Sheffield Children's Hospital
  • Sector: Healthcare
  • Type: Refurbishment
  • Procurement: Tender
  • Location: Sheffield
  • Project Value: £3.5 Million

The Project

Pacy & Wheatley have recently completed a 12-month interior fit-out and refurbishment project of Ward 6 at the Sheffield Children’s Hospital, creating a newly transformed Cancer and Leukaemia ward. This involved a complete strip out, taking the building back to a concrete shell. We also built an extension at the back of the ward to form a new doctor's office with kitchens and places for the staff to relax on their breaks. In the new ward area, we created bespoke ensuite bedrooms, interactive playrooms, school rooms and more for the children to make their stay as comfortable as possible. Around the back of the hospital, in between 3 buildings, we manufactured and installed a steel mezzanine plant deck at roof level, on this 2 new AHUs and 2 new chillers were built servicing ward 6 and the ED department sending fresh filtered air into the ensuites. Our works included new mechanical and electrical installations, new partitioning and ceilings, replacement of all external windows on the entire hospital and roof coverings, all the joinery in the bedrooms was bespoke, making the new rooms bright and welcoming, it is now a more comfortable place to stay.

The Solution

Working in a tricky-shaped building can sometimes cause problems, luckily our teams knew how to solve problems quickly so as not to cause any hold-ups. The biggest issue was the size of the void above the ceiling and fitting the vast ducts up there whilst also getting electrics and pipe work underneath, all the teams worked hand in hand, so they all had enough space.

The steel plant deck on the roof connects to three different buildings on four different elevations. The steel had to be crane lifted over the roof of the main hospital building and assembled from a crash deck in the void between all four buildings. This deck had to be designed and installed in phases, subject to road closure restrictions to the main road in front of the hospital. The installation was completed whilst operations continued in all four of the adjacent hospital buildings.

Testimonial

The project was very successful, work was done to the scheduled program and completed with respect to the hospital’s requirements. A safe and welcoming safe space was created for the children, along with a quiet and calming space for the parents and staff.

eBook Cover

    Download Our

    Flip eBrochure

    Please enter your name and email to access our company eBrochure.

    Please view our Privacy Policy for more information on how we use your data.

    Error: Contact form not found.

      Contact me regarding... Interior fit out, Sheffield

      Fields marked with an * are required.

      For more details on how we handle your data, please view our Privacy Policy

        Contact Us Today

        Fields marked with an * are required.

        For more details on how we handle your data, please view our Privacy Policy